Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Poetul Radu Vancu („Vă vedem din Sibiu”): Protestatarii din toată ţara s-au activat

Poet Radu Vancu plagiat Ciuca.jpg

Radu Vancu: Intenția evidentă este de protecție pentru plagiatori cu funcții înalte în statul român
Radu Vancu: Intenția evidentă este de protecție pentru plagiatori cu funcții înalte în statul român
Sursa imaginii: 
Facebook/Radu Vancu

Anchetarea Laurei Codruţa Kovesi va reactiva protestele de stradă, spune la RFI poetul Radu Vancu, membru al comunităţii “Vă vedem din Sibiu”. Reacţia vine după ce fosta şefă a DNA a fost citată la secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie, fiind suspectată de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă. Kovesi remarcă faptul că această citaţie vine în momentul în care se pregăteşte să susţină interviul pentru funcţia de procuror-şef european.

Radu Vancu se arată revoltat de anchetarea Codruţei Kovesi: “Protestatarii din toată ţara s-au activat. Sunt proteste anunţate nu doar la Sibiu, ci şi la Bucureşti, la Cluj, la Timişoara. Lumea se revoltă, strada se activează din nou”.

“Am scris cu toţii, probabil, parlamentarilor europeni preocupaţi de soarta statului de drept şi a justiţiei din România, am sesizat instanţe europene, ieşim din nou în stradă. Efectul pe care PSD îl vizează este cu siguranţă intimidarea nu doar a Laurei Codruţa Kovesi, ci şi a străzii în general şi a societăţii civile în ansamblu, însă e contraproductiv ce fac ei. E atât de multă violenţă şi atât de multă stupiditate în ce fac ei, încât efectul e contraproductiv”, declară poetul.