Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Salvaţi Copiii: Majorarea alocaţiilor, o măsură benefică, dar trebuie completată cu alte instrumente

salvati_copiii_majorare_alocatii_benefica.jpg

Alocaţiile copiilor au fost majorate la 150 de lei (Sursa foto: pixabay)
Alocaţiile copiilor au fost majorate la 150 de lei (Sursa foto: pixabay)

Majorarea alocaţiilor pentru copii de la 84 la 150 de lei de la 1 martie este o măsură benefică, dar care poate fi completată. Iată reacţia unui reprezentant al organizaţiei Salvaţi Copiii, după ce Parlamentul şi Guvernul aproape că au dublat sumele primite în fiecare lună de minori, în urma unei dispute politice între Putere şi Opoziţie.

Directorul de programe de la Salvaţi Copiii George Roman spune la RFI că alocaţia copiilor ar trebui însoţită de unele măsuri, prin care să se garanteze că banii chiar sunt cheltuiţi în folosul minorilor: “Am încercat în trecut să aducem o măsură complementară acestei alocaţii, în sensul că ea ar fi trebuit să fie însoţită poate de un card al copilului sau de anumite bonuri valorice, aşa cum se oferă cele pentru masă, astfel încât ele să nu poată fi folosite decât pentru produse destinate copiilor, cu obligaţia comercianţilor de a avea în vedere aceste bonuri şi de a respecta legea. În felul acesta, alocaţia pentru copii ar fi putut să fie folosită în mod exclusiv pentru copii sau în mare parte pentru nevoile lor imediate”.

George Roman mai precizează că după majorarea alocaţiilor de la 1 martie, acestea ajung la circa 15%-17% din salariul minim, aproape de media europeană de 20 de procente.

 
George Roman, despre majorarea alocaţiilor pentru copii