Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Atac armat, în SUA: Cinci morți și mai mulți răniți

eurodeputat_victor_bostinaru_atac_strasbourg.jpg

Sursa imaginii: 
Foto: Reuters/Christian Hartmann

Cinci persoane au murit, iar alte câteva au fost rănite, inclusiv cinci ofiţeri de poliţie, după ce un individ a deschis focul în incinta unui parc industrial din Aurora, o localitate aflată la aproximativ 65 de kilometri de Chicago. Infirmațiile vin de la autorităţile americane care au precizat că atacatorul a fost la rândul lui împuşcat mortal, titrează The Associated Press.

Şefa Poliţiei locale a precizat că atacul a fost comis de un bărbat de 45 de ani, despre care se crede că era angajat al unei companii care îşi avea sediul în parcul industrial din localitate.

Autorităţile din Aurora, Illinois, au anunţat în jurul orei locale 15:00 (ora României, 23:00) că a fost reţinut un suspect în acest caz, însă ulterior au retractat această informaţie.

"Atacatorul nu mai este un pericol pentru această zonă", a anunţat ulterior poliţia locală.

Cotidianul Aurora Daily Herald a relatat că un număr necunoscut de oameni, inclusiv ofiţeri de poliţie şi civili, au fost împuşcaţi în cursul incidentului armat.

John Probst, un martor ocular, a declarat că l-a văzut pe atacator, un coleg de muncă, alergând pe un culoar şi având asupra lui un pistol echipat cu un sistem de ochire laser.

Sarah Sanders, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, a declarat că preşedintele Donald Trump a fost informat în legătură cu acest incident şi monitorizează situaţia.

Incidentul are loc la doar o zi după prima comemorare a masacrului de la un liceu din Parkland, Florida, în urma căruia 17 persoane au murit.