Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Avertisment Sanitas: Veniturile asistenţilor medicali sunt în pericol

Semnalul de alarmă privind veniturile asistenților medicali este tras de Federaţia Sanitas care solicită Guvernului să excludă din plafonul de 30% sporul de continuitate, respectiv cel care se referă la activitatea din zilele de sâmbătă, duminică şi sărbători legale.

”Este singura soluţie viabilă pentru conservarea veniturilor salariaţilor din sănătate şi asistenţa socială, mai ales pentru asistenţii medicali”, au scris, duminică pe Facebook, reprezentanţii Sanitas.

Totodată, organizația sindicală spune că a analizat aplicarea etapizată a Legii salarizării unitare în perioada 2018-2022, în corelaţie cu indicatorii macroeconomici ajungând la concluzia că ”asistenţii medicali au cea mai mică creştere procentuală a veniturilor”.

”Aceştia vor ajunge în anul 2022 să aibă aproximativ aceeaşi putere de cumpărare cu cea din 2017”, reclamă sindicalişii.

Aceştia afirmă că, pe grila de salarizare, asistenţii medicali vor avea o poziţie care îi dezavantajează în raport cu celelalte categorii de salariaţi din sănătate şi asistenţa socială.

”Federaţia Sanitas solicită imperativ Guvernului eliminarea sporului pentru continuitate din plafonul de 30%. Unul din cele mai importante puncte ale acordului semnat cu Guvernul României în luna mai 2018 este garantarea păstrării drepturilor câştigate! Ne aşteptăm ca Guvernul să îşi respecte angajamentele asumate!”, au mai transmis sindicaliştii.