Îmbulzeală la chioşcurile de bilete STB. Reprezentantă OPTAR: „STB a ales varianta cea mai complicată”

STB calatori masti sanitare.jpg

Sursa imaginii: 
Sursa foto: site STB)

Cozile din ultimele zile de la chioşcurile de bilete pentru transportul în comun de suprafaţă din Capitală arată că Bucureştiul nu se încadrează în conceptul de “smart city”. O spune Irina Zamfirescu, de la Organizaţia pentru Promovarea Transportului Alternativ în România (OPTAR), invitată la emisiunea Planeta Verde.

Irina Zamfirescu e de părere că aglomeraţia cauzată de eliberarea cardurilor ce asigură gratuitatea pe STB pentru pensionari şi elevi putea fi evitată printr-o organizare mai inspirată: “Cozile de la tonetele RATB sunt invers proporţionale cu smart city-ul din Bucureşti, cât smart city încape în acest oraş. E un pic trist şi dramatic ce se întâmplă, pentru că cel puţin în zona Romană, de exemplu, văd constant cozi impresionante la chioşcurile de abonamente”.

“E o foarte proastă coordonare. În acelaşi timp, ambele categorii trebuie să depună documentele, de fapt, nu trebuie, au oportunitatea, au fost anunţate în acelaşi timp, elevi şi pensionari, veniţi să vă luaţi cardurile cu gratuitate. Putea să aştepte, putea să facă un sistem prin care de exemplu elevii să-şi poată încărca aceste carduri la acele automate, există automate în momentul de faţă la RATB. Putea să facă, din nou, smart city, putea să creeze un sistem prin care elevii să facă acest proces prin platforma STB-ului, să nu fie nevoie să stea fizic la chioşcuri. Au ales varianta cea mai complicată, în care să se înghesuie la tonete şi elevi şi pensionari”, spune reprezentanta OPTAR.

Pensionarii vor putea călători în continuare gratuit pe toate mijloacele de transport în comun de suprafaţă din Capitală, însă numai în baza unui card de călătorie emis de Societatea de Transport Bucureşti.

De precizat că nu există un termen limită pentru depunerea documentelor de către pensionari. Ei vor fi însă obligaţi să valideze cardul la fiecare călătorie pe care o vor efectua.

 
Irina Zamfirescu, despre cozile la bilete STB