Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Incendiu puternic la REMAT Afumați! Mesaj RO-ALERT: Fumul se îndreaptă spre București, rămâneți în case!

isu_bucuresti-ilfov.jpg

Sursa imaginii: 
facebook/ISU București-Ilfov

Un incendiu puternic a izbucnit, în această după-amiază, la Remat Afumați, un centru de dezmembrări auto situate în localitatea Voluntari (jud. Ilfov). 18 autospeciale ale ISU și trei ale serviciului de pompieri din Voluntari intervin la incendiu. „Există o problemă pentru că nu există hidranți funcționali”, a precizat Daniel Vasile, reprezentantul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti - Ilfov.

ACTUALIZARE: „Incendiu depozit Remat în comuna Afumaţi/judeţul Ilfov cu degajări mari de fum, norul de fum se îndreaptă în direcţia Bucureşti. Pentru asigurarea protecţiei rămâneţi pe cât posibil în incinte, închideţi geamurile şi nu vă expuneţi la fum. Respectaţi recomandările pompierilor.” Astfel arată alerta cu privire la incendiul din județul Ilfov.

..............................................................................

Un incendiu puternic a izbucnit, marți, la un centru de colectare-reciclare autoturisme din Voluntari, în zona şoselei de centură a Capitalei. Focul a cuprins o suprafață de aproximativ 1.000 de metri pătraţi, iar intervenția pompierilor a fost îngreunată de lipsa hidranților din zonă.

Reprezentanţii ISU Bucureşti-Ilfov au declarat că nu au fost persoane rănite. Totuși, autorităţile au pus în acțiune sistemul RO-Alert pentru a avertiza populaţia cu privire la norul de fum toxic care s-a îndreptat către Bucureşti. Oamenii au fost sfătuiţi să rămână în incinte şi să închidă geamurile. La scurt timp, reprezentanţii Gărzii de Mediu au făcut măsurători privind calitatea aerului.

În aceste condiții, ”până la aflarea rezultatelor acestor teste, putem spune cu siguranță doar că fumul generat de astfel de incendii este foarte dăunător”, declară la RFI Raul Pop, de la Coaliția pentru Economie Circulară. El mai atrage atenția că astfel de incendii sunt generate și de faptul că deșeurile se adună în cantități uriașe în centrele de colectare. Motivul? Piața de deșeuri reciclabile este blocată de la 1 ianuarie, spune Raul Pop:

ASCULTĂ: