Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Cel mai important cardinal al Australiei, găsit vinovat de abuz sexual asupra minorilor

Pell a fost unul dintre cei mai de încredere consilieri ai Papei Francisc şi a fost numit special pentru a gestiona finanţele Vaticanului şi a opri corupţia.

George Pell, cel mai important cardinal al Australiei şi fost oficial important al Vaticanului, găsit vinovat de abuz sexual asupra minorilor

Pell, cel care şi-a dat demisia din rolul său de trezorier al Vaticanului, a fost găsit vinovat de relaţii sexuale cu un copil de sub 16 ani precum şi de alte patru capete de acuzare privind acte indecente cu un copil sub vârsta de 16 ani. Infracţiunile au avut loc în decembrie 1996 şi la începutul lui 1997 la Catedrala St. Patrick, la câteva luni după ce Pell a fost numit arhiepiscop în Melbourne.

El îşi va primi pedeapsa săptămâna viitoare. Papa Francisc, cel care l-a lăudat în trecut pe Pell pentru onestitatea sa şi răspunsul faţă de abuzurile sexuale asupra minorilor, nu a oferit încă o reacţie oficială, însă în decembrie Vaticanul a anunţat că Pell şi alţi doi cardinali au fost înlăturaţi din comitetul de consilieri ai Papei.

Înainte de a se întoarce în Australia pentru a fi judecat, Pell a fost timp de trei ani prefectul secretariatului pentru economie în Vatican, devenind astfel unul dintre cei mai importanţi cardinali din lume. El a fost unul dintre cei mai de încredere consilieri ai Papei Francisc şi a fost numit special pentru a gestiona finanţele Vaticanului şi a opri corupţia.

402