Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Oana Pellea: Protestele mi-au mâncat viața, dar n-am cum să stau acasă, nu ne permitem să fim obosiți

oana_pellea_proteste_obositi.jpg

Oana Pellea: Nu am cum să stau acasă (Sursa foto: Facebook/Oana Pellea)
Oana Pellea: Nu am cum să stau acasă (Sursa foto: Facebook/Oana Pellea)

Protestele magistraților sunt un semn de sănătate a societății, declară la RFI actrița Oana Pellea, unul dintre protestatarii care au ieșit în Piața Victoriei în ultimii doi ani. Ea spune că nu are cum să stea acasă, atunci când au loc derapaje democratice: ”Nu ne permitem să fim obosiți, pentru că riscul e prea mare”.

Oana Pellea spune că ”aceste proteste ale magistraților sunt un semn de sănătate a unei societăți, care încearcă din toate puterile să rămână în cadru democratic”.

Actrița crede că ”toată lumea și-ar dori să nu meargă la protest și să aibă o viață normală, în care să poată exista într-o țară liberă, democratică și așa mai departe. Eu personal îmi doresc de foarte mult timp să nu mai particip la proteste, pentru că mi-au mâncat viața, cum ar veni, în ultimii ani, însă e imposibil să stai deoparte, îmi este imposibil să asist pasiv la pierderea terenului democratic și la eventuala nenorocire de a ieși din Europa. Eu n-am cum să stau acasă”.

Oana Pellea regretă că presiunea străzii a scăzut în ultima perioadă: ”Mi se pare incredibil că în București, cei care ieșim de doi ani în stradă suntem cam tot aceiași, cam același număr. Sper într-o trezire a conștiinței civice (...). E foarte normal că oamenii au obosit, pentru că fiecare centimetru de stradă câștigat a fost după o lună, după două, după trei, pe alte căi, recuperat de coaliția de la guvernare, în sens nedemocratic. Deci e normal ca oamenii să fi obosit, însă nu cred că ne permitem să fim obosiți, pentru că riscul e prea mare”.

 
Oana Pellea, despre protestele de stradă