Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Noi proteste contra OUG 7 în Piața Victoriei

Manifestanții se vor aduna în această seară în Piața Victoriei de unde vor pleca în marș spre Ministerul Justiției.

Marșul de protest, anunțat de comunitățile Corupția Ucide, Geeks for Democracy, Inițiativa România și Rezistența, este unul de solidaritate cu magistrații, iar potrivit organizatorilor protestele vor continua ”până la abrogarea ordonanței 7/2019 și desființarea Secției pentru magistrați”.

Tot pentru această seară este anunțat și un protest al actorilor Teatrului Naţional, care au anunțat că vor purta banderole albe la mâini și își vor aștepta spectatorii în fața instituției, înaintea spectacolului de la ora 19.30.

Parchete din toată țara și-au suspendat activitatea. Magistrații, procurori și judecători deopotrivă protestează zilnic pe treptele Tribunalelor. Procurorii și judecătorii din aproximativ 80 de parchete și instanțe din mai bine de jumătate dintre județele țării au declanșat proteste - suspendarea activității judiciare, suspendarea activității cu publicul sau manifestații în fața instanțelor.

Aproximativ 8.000 de oameni au protestat față de OUG pentru modificarea legilor justiției duminica trecută în București și alte câteva mii în mai multe orașe din țară.