Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Ordonanța 7 a scos sute de oameni în stradă la Cluj

protest_cj.jpg

1.000 de clujeni s-au strâns în centrul orașului pentru a-și manifesta sprijinul față de independența Justiției și pentru a cere demisia Guvernului.
Image source: 
RFI/Bianca Pădurean

Un nou protest antiguvernamental a fost organizat ieri la Cluj. Aproape 1.000 de oameni s-au strâns în centrul orașului pentru a-și manifesta sprijinul față de independența Justiției și pentru a cere demisia Guvernului.

Pentru că locul de unde încep de obicei protestele la Cluj, Piața Unirii, este ocupat cu tarabele Târgului de Mărțișor, protestul a fost organizat în zona pietonală a Bulevardului Eroilor, peste drum de sediul PSD. Protestatarii au cerut respectarea independenței Justiției. Unii dintre ei purtau banderole albe pe braț, în semn de solidaritate cu magistrații clujeni, care și ei protestează împotriva Ordonanței de Urgență a Guvernului numărul 7, prin care au fost modificate legile Justiției.

Protestatarii au pornit apoi în marș spre sediul Prefecturii Cluj. Acolo, ei au cerut demisia Guvernului și organizarea de alegeri anticipate.

După ce au pichetat Prefectura, protestatarii s-au întors în zona Bulevardului Eroilor.

 

Ascultă AICI reportajul de la Cluj-Napoca