Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Scriitorul Andrei Cornea: Nu putem rămâne indiferenți față de OUG 7, va veni și rândul libertăților academice să fie încălcate

Filozof Andrei Cornea invazie rusa Ucraina.jpg

Andrei Cornea crede că Occidentul trebuie să fie unit în fața invaziei ruse din Ucraina
Andrei Cornea crede că Occidentul trebuie să fie unit în fața invaziei ruse din Ucraina
Sursa imaginii: 
Facebook/Andrei Cornea

Profesorii și studenții de la Facultatea de Litere a Universității din București se solidarizează cu magistrații împotriva OUG 7. Un protest va avea loc în fața facultății, joi, de la ora 12, manifestanții urmând să poarte o banderolă albă pe braț.

Scriitorul și filozoful Andrei Cornea, profesor la Facultatea de Litere, spune la RFI că dacă mediul academic nu iese acum în stradă, s-ar putea să-i vină și lui rândul să intre în vizorul actualei Puteri.

Ne solidarizăm cu magistrații împotriva OUG 7 în mod special și în general împotriva încercării Puterii de a distruge o justiție independentă”, declară el.

Noi în calitate de cadre didactice, de profesori la Universitate, credem că universitatea este un loc al libertății și al valorilor, nu este numai o școală tehnică, în care înveți o meserie. În consecință, noi nu putem rămâne indiferenți, când vedem cum aceste libertăți fundamentale și independența justiției sunt încălcate. Mai devreme sau mai târziu, dacă se întâmplă așa, va veni și rândul libertăților academice, al autonomiei universitare, care și ea va fi încălcată în momentul în care Puterea nu va mai avea nici o reținere”, crede profesorul.