Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Numărul cazurilor de violență domestică a crescut cu 2200 în 2018 față de anul anterior

În acest context, mai multe asociații care apară drepturile femeilor au protestat vineri în fața Tribunalului București. Organizațiile feministe cer mai multe centre pentru victimele violenței domestic și protestează împotriva abuzurilor, agresiunilor sexuale și a actelor de violență împotriva femeilor.

Datele furnizate de poliție arată că la un an de la aplicarea ordinului de protecție provizoriu infracțiunile raportate la adresa femeilor au crescut cu 2200 de cazuri anul trecut față de 2017.

În acest context, mai multe asociații care apară drepturile femeilor au protestat azi în fața Tribunalului București. Organizațiile feministe cer mai multe centre pentru victimele violenței domestic și protestează împotriva abuzurilor, agresiunilor sexual și a actelor de violență împotriva femeilor.

Giulia Crișan, avocat la Asociația ANAIS, reclamă la RFI decizia Primăriei Capitalei de a retrage finanțarea pentru centrul de găzduire și cel de consiliere a victimelor violenței domestice de care se ocupă asociația. Era singurul centru din capitală care funcționa 24 de ore din 24 pentru a primi cazurile urgente.

 

 
Giulia Crișan, avocat la Asociația ANAIS în dialog cu Andreea Pietroșel