Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Atacuri armate în două moschei din Noua Zeelandă. Zeci de morți și răniți

atac.jpg

Image source: 
TVNZ/via REUTERS TV

La două moschei din orașul Christchurch din Noua Zeelandă au avut loc vineri dimineața atacuri armate soldate cu peste 30 de morți și 50 de răniți, scrie presa locală.

Poliția a reținut patru persoane, o femeie și trei bărbați, transmite Reuters. Atacul, cel mai grav de acest fel din istoria țării, a avut loc vineri, în timpul rugăciunilor de după-amiază.

(În curs de actualizare)

UPDATE: Potrivit ultimului bilanț anunțat de șeful poliției neozeelandeze, atacatorii au ucis 49 de oameni și au rănit alte câteva zeci, mulți dintre ei copii.

UPDATE40 de oameni au murit în atacul din Noua Zeelandă. Este anunțul făcut de premierul Noii Zeelande, Jacinda Ardern, care califică atacul drept unul terorist, potrivit Digi24.

UPDATE: Unul dintre autorii atacului s-ar fi filmat în timpul atacului și ar fi distribuit filmul pe rețelele de socializare, mai scrie presa locală citată de news.ro. Atacatorul s-a identificat ca fiind "Brenton Tarrant" - un bărbat alb, de 28 de ani, de origine australiană, iar Twitter a închis un cont de utilizator pe acest nume, la solicitarea Poliției neozeelandeze.

Atacatorul a început să transmită live în timp ce mergea către moscheea Al Noor Mosque. În duba sa s-ar fi aflat arme, muniţie şi canistre cu benzină.

El a luat arma şi a intrat în moschee, iar prima victimă  fost împuşcată chiar la uşă, conform New Zealand Herald. Bărbatul avea asupra sa cel puţin o armă automată şi mai multe rezerve de munţie.

Tags: