Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Polițiștii, timorați de topoare: Vreau #șîeu scuturi, că în Logan nu mă pot ascunde! Jandarmeria, mai bine dotată

O bătaie generală pe străzile din Bolintin Vale, județul Giurgiu, readuce în discuție nivelul de dotare a Poliției Române. La intervenție au participat doar doi polițiști, vădit timorați de o gloată înarmată cu topoare și bâte.

Ulterior, pe grupurile polițiștilor, au apărut reacții vehemente, precum: ”În afară de pocnitoarea din dotare “Carpați”, mai vedeți ceva care să ne asigure protecția?”, ”Vreau #șîeu scuturi, electroșocuri și bodycam-uri, că în Logan nu mă pot ascunde!   

Subfinanțarea,  reglementările, mai ales în ce privește ultrajul, politizarea ministerului de Interne și lipsa de interes au creat această situație, explică la RFI Dumitru Coarnă, Lideul Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual. În Poliție există în continuare un grav deficit de personal, iar preocuparea Ministerului a fost mai degrabă pentru dotarea Jandarmeriei, acuză Dumitru Coarnă:

Acele funcții sunt politice. Problema de fond a Ministerului de Interne și în mod special a Poliției este subfinanțarea. Sigur, neavând bani încearcă diverse strategii din astea ieftine în comunicare spunând că au făcut un pachet de legi. Care să protejeze ce? Nu protejează nimic. Singura protecție, dacă vreți, e vorba de investiție  financiară în ceea ce însemană apărare, siguranță și ordine publică. Finanțare logistic corespunzătoare. Finanțarea personalului. Avem un deficit de personal de 25%! Sigur că în ultimul timp am văzut o deschidere mai mare a doamnei Carmen Dan și a domnului Dragnea către Jandarmerie. (…) Acolo a fost o pregătire minuțioasă din care să demonstreze că în România se poate guverna și cu parul. Se pare că da, Jandarmeria este mai bine dotată decât Poliția.  Investițiile au fost mult mai mari la Jandarmerie. 

Ascultă AICI interviul integral: 

 

Urmăriți imagini din timpul conflictului de la Bolintin Vale aici. Atenție, videoclipul conține scene de violență fizică