Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Andronescu: Un semnal de alarmă, rezultatele de la simularea Evaluării Naționale

Puțin peste jumătate dintre elevi au obținut note de peste 5, la simularea Evaluării Naționale 2019. Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu afirma că rezultatele la reprezintă un „semnal de alarmă”.

„ Rezultatele de la evaluarea de la a VIII-a au fost teribil de nemulţumitoare, e un semnal de alarmă pe care nu vreau să-l țin ascuns, ci să vorbim public ca să remediem lacunele”, a spus Andronescu la Digi 24. Potrivit acesteia, rezultatele au fost mai bune la română, decât la matematică, unde doar 36% dintre elevi au luat note peste 5 la simularea evaluării.
„Strigătul meu e o rugăciune către profesorii de matematică, să încerce prin cursurile remediale completeze lacunele elevilor”, a spus ministrul.
Andronescu a precizat că cele mai bune rezultate la simularea evaluării naționale 2019 au fost în București.
In capitala, la limba română 82,47% dintre elevii de clasa a VIII-a au obținut medii peste 5, în timp ce 79,28% dintre elevii de clasa a VII-a au luat note peste 5. La matematică, 58,87% dintre elevii de clasa a VIII-a au obținut note peste 5, iar 60,78% dintre elevii de clasa a VII-a au luat cel puțin nota 5.