Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Sanador a suspendat activitatea chirurgicală a medicilor acuzaţi de uciderea lui Ștefan (1 an și 10 luni)

clotilde_armand_indemnizatie_crestere_copil.jpg

Image source: 
(Sursa foto: pixabay.com)

Conducerea companiei medicale Sanador anunţă că tuturor medicilor care au fost găsiţi vinovaţi de Colegiul Medicilor de uciderea copilului care a fost operat de hernie le-a fost suspendată activitatea.

Spitalul Clinic Sanador anunţă că, în urma cercetărilor efectuate de Colegiul Medicilor Bucureşti în cazul decesului copilului Ştefan Alexandru Duţă, activitatea chirurgicală  a medicilor sancţionaţi a fost suspendată. Menţionăm că Spitalul Clinic Sanador a reziliat imediat după decesul copilului contractele de colaborare cu medicii din echipa operatorie principală”, se precizează într-un comunicat Sanador.  În acelaşi timp, conducerea companiei medicale arată că „cercetarea internă realizată de managementul spitalului indică faptul că nevoile medicale intra şi post-operatorii ale pacientului nostru au fost adresate în acord cu practicile curente din chirurgia pediatrică internaţională şi au ţinut cont de toate afecţiunile pacientului anterioare internării în spital, aşa cum rezultă din Foaia de Observaţie, singurul document care înregistrează în mod obiectiv evoluţia pacientului”. 

Colegiul Medicilor din Capitală s-a autosesizat în octombrie 2018, după ce un copil în vârstă de 1 an și 10 luni a murit la spitalul Sanador, în urma unei operații de hernie inghinală. La acel moment, reprezentanţii Spitalului Sanador au informat că documentaţia şi declaraţiile medicilor implicaţi arătau că au fost respectate procedurile şi protocoalele medico-chirurgicale aferente afecţiunilor respective.

Monitorizarea parametrilor vitali postoperator a fost insuficientă în cazul copilului în vârstă de un an și 8 luni- aceasta este una dintre concluziile expertizei efectuate de Colegiul Medicilor din București. Reprezentanții Colegiului Medicilor au precizat, ieri, pentru HotNews.ro, că nu este vorba despre concluziile unei anchete în sine, iar Colegiul Medicilor efectuează, în acest caz, o expertiză în cadrul anchetei care are loc la Parchet. 
Colegiul Medicilor a decis sancționarea, prin vot de blam, a medicilor de la Sanador care s-au ocupat de băiețel, deoarece concluzia anchetei arată că nu au fost respectate normele legale privind activitatea medicilor.