Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Concursul Eurovision programat la Tel Aviv ar putea fi anulat

concurs_eurovision_tel_aviv_anulat.jpg

Eurovision 2019, la un pas de anulare? (Sursa foto: site Eurovision)
Eurovision 2019, la un pas de anulare? (Sursa foto: site Eurovision)

Concursul muzical internațional Eurovision ce ar urma să aibă loc la Tel Aviv în luna mai este sub semnul întrebării, din cauza atacurilor cu rachete şi problemelor legate de securitate în Israel, scrie The Jerusalem Post.

Concursul Eurovision 2019 este în pericol, după ce o rachetă lansată din Gaza a lovit luni o casă, în centrul Israelului, rănind şapte civili, inclusiv copii.

Reprezentanţi ai Uniunii Europene de Radio şi Televiziune (EBU) urmăresc atent evoluţiile. Ei scriu într-un comunicat că participanţii la Eurovision din Norvegia, Muntenegru şi Marea Britanie au sosit deja luni în Israel.

Cu 50 de zile până la începerea Eurovisionului, temerile privind o agravare a situației legate de securitatea delegațiilor în timpul competiţiei cresc.

"Siguranţa şi securitatea sunt întotdeauna de o importanţă capitală pentru EBU", se arată în comunicat.

"Continuăm să lucrăm împreună cu KAN (canalul public israelian-n.r.) şi autorităţile israeliene corespunzătoare, pentru a garanta siguranţa celor care se pregătesc şi care vor participa la concursul Eurovision din luna mai", se mai arată în comunicat.