Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actorul Mihai Călin la RFI: PSD vine cu minciună după minciună, e de o grosolănie strigătoare la cer

Mihai Calin TNB nationalism desuet.jpg

Mihai Călin, critic la adresa directorului interimar al TNB
Mihai Călin, critic la adresa directorului interimar al TNB
Sursa imaginii: 
Facebook/Mihai Călin

Referendumul pe justiție este binevenit, chiar dacă ar fi fost potrivit mai devreme, spune la RFI actorul Mihai Călin. El observă ”o oboseală a societății” și speră ”să se trezească puțin spiritul”. Mihai Călin este unul dintre actorii care au ieșit pe treptele TNB acum câteva săptămâni, în semn de solidaritate cu magistrații.

Mihai Călin consideră că referendumul pe justiție din 26 mai e binevenit: ”E un lucru așteptat de multă vreme de multă lume, de cel puțin un an de zile (...). Cred că este binevenit. Acum nu pot să spun eu cât de oportun este acum sau dacă e tardiv, dar e binevenit (...). Cred că ar fi fost binevenit mai devreme, mai potrivit, pentru că oamenii au obosit, există o stare de oboseală în ceea ce privește subiectul ăsta, numai că lucrurile se agravează din ce în ce mai mult (...). E o oboseală a societății, dar sper să se trezească spiritul puțin, rațiunea”.

În opinia sa, ”există un fel de asalt, ei testează terenul, atacă mai puternic sau mai puțin puternic, ca să testeze reacțiile. Când nu prea sunt reacții, ei câștigă. Când sunt reacții mai puternice se opresc, o iau prin învăluire. În ceea ce privește povestea asta că legea prevede secții diferite, nu, după aia vine Dragnea și spune copiii spun lucruri trăsnite. Lucrurile astea sunt inacceptabile, inacceptabile, este praf în ochi, este minciună după minciună după minciună, pur și simplu sunt tot felul de diversiuni (...). Nu există o viziune, pozitivă în orice caz, poate că au o viziune, dar este o viziune de a lua cu japca totul”.

Mihai Călin spune că actorii nu trebuie neapărat să citească Ordonanțele de Urgență ale Guvernului PSD, ca să-și dea seama că ele sunt nocive: ”Suntem suficient de inteligenți să citim, să avem și spirit critic, să ne punem întrebări (...). Oamenii ăștia sunt de o incompetență crasă și mai grav decât atât, sunt total disprețuitori față de valorile statului de drept, valorile civilizației. Uitați-vă cum vorbesc, în ce fel poartă o discuție, sunt de o nesimțire și de o grosolănie strigătoare la cer”.

 
Mihai Călin, despre referendumul pe justiție și PSD