Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ministrul Sănătății, control în noapte la Spitalul de Urgență Ploiești. Ce a constatat Sorina Pintea

Ministrul Sănătății a făcut în noaptea de vineri spre sâmbătă un control la Spitalul Județean de Urgență Ploiești, pe fundalul mai multor nereguli semnalate la unitatea medicală. Nemulțumită, Sorina Pintea a cerut demiterea unui director și un control urgent al DSP. 

Prima oprire a fost la unitatea de primiri urgențe, apoi la secția de cardiologie, la secția de neurochirurgie și apoi a revenit la UPU, relatează hotnews.ro

Modalitatea în care pacienții sunt tratați, modul în care li se vorbește, comportamentul cadrelor medicale față de aceștia. Și probleme de natură administrativă, pentru că nu mă așteptam ca într-o unitate medicală, în România secolului XXI, să găsesc mizerie. Spitalul nu era deloc curat. Inclusiv în secțiile renovate. Există o parte a spitalului care urmează să intre în renovare, inclusiv Unitatea Primiri Urgențe, dar chiar partea renovată nu era curată”, a declarat Sorina Pintea, la Antena3.

Eu nu cred că e o scuză să ai mulți pcienți și să nu faci curat, așa cum ar trebui într-un spital. (...) Am urcat în Secția de neurochirurgie, unde o infirmieră spăla pe jos cu 3-4 pastile în apă. Deși trebuie să cunoască procedurile. (...) Medicul de gardă spunea că nu au infecții. Mi-e greu să cred. „Cred că nu le raportați, nu că nu aveți”, a acuzat ministrul. 

Recent, Sorina Pintea a făcut o inspecție surpriză  și la Spitalul Județean Gorj, unde erau semnalate de asemenea nereguli.