Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Protest la Universitate

Sute de persoane protesetează în Piata Universității din Capitală, față de actuala guvernare și măsurile din domeniul justiției. Protestatarii  vor demisia Guvernului Dăncilă.

 

Protestatarii au scandat  "Jos dictatura", "PSD ciuma roșie", "Demisia" sau "Fără penali", dar și mesaje pentru românii care nu se află în Piață, cum ar fi "Veniți cu noi, vă fură și pe voi" sau "Statul la căldură naște dictatură".

Au fost prezenți politicieni reprezentanți ai partidelor de opoziție și oameni de cultură printre care Mihai Șora și Stere Gulea, care consideră că în țara noastră nu se poate vorbi despre statul de drept.

"Nu mai e democratie, stat de drept, în adevăratul sens al cuvântului. Acesta este riscul din România în momentul de față, tocmai pentru că totul este la bunul plac al unor oameni care, având o majoritate parlamentară, schimbă de la o zi la alta totul. Că nici ei nu stiu ce schimbă, e alta problema. E clar că e intenție de a scăpa de judecată, de dosare", a spus Stere Gulea, citat de Mediafax.

În Piața Universității se cere găsirea vinovaților pentru intervenția violentă a Jandarmeriei la protestul diasporei din 10 august 2018 și există și mesaje de sprijin pentru fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi, pusă recent sub control judiciar de secția pentru investigarea magistraților, în contextul în care Kovesi se află în cursa pentru funcția de procuror șef european.

Video live: https://www.facebook.com/coruptia.ucide/videos/414351092684737/