Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Doar 3 elevi din 10 ar lua BAC-ul (rezultate simulare)

tabla.jpg

Image source: 
pixabay.com

Rata de promovare la simularea probelor scrise ale bacalaureatului este de puțin peste 36%.

Iar ponderea elevilor de clasa a XII-a cu medii care asigură promovarea (6 şi peste 6) este de 42,15%, în creștere cu aproape 3% comparativ cu anul trecut., după cum reiese dintr-un comunicat de presă transmis de ministrul Educației.  

La clasa a XI-a, rata de promovare este 31,86%.

"Rezultatele trebuie analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral în vederea adoptării unor măsuri adecvate care să genereze îmbunătăţirea performanţelor şcolare. La solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui/tutorelui, notele pot fi trecute în catalog. Reamintim că obiectivele simulării sunt familiarizarea elevilor cu exigenţele pe care le implică acest examen, precum şi stabilirea şi conştientizarea nivelului real de pregătire în vederea optimizării rezultatelor", se arată în comunicatul autorităților.

Absolvenții de liceu ar putea alege în viitor între mai multe tipuri de bacalaureat, a anunțat recent ministrul Educației, Ecaterina Andronescu.. Mai exact, vor putea opta între unul care să le permită accesul la universitate și unul profesional care să le permite continuarea studiilor la nivel postliceal. Modificările se regăsesc deja într-un proiect de act normativ, după cum a anunțat ministrul.

Patru tipuri de Bacalaureat au fost propuse de Ecaterina Andronescu pentru viitoarea lege pe care o pregătește, potrivit schemei prezentate în cadrul unui eveniment organizat vineri la Biblioteca Centrală Universitară. O variantă pentru filiera profesională, numită BAC T, din care lipsește Matematică, la fel că la alte două variante – BAC A2 (socio-uman) și BAC V (vocațional). Matematică este doar în versiunea BAC A1 (științe).