Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Patru militari români, răniți în Afganistan

militari_ro_afganistan.jpg

Image source: 
Wikimedia Commons

Patru militari români au fost răniți, sâmbătă, în Afganistan, după ce o coloană de vehicule blindate operate aflate în misiune a fost atacată cu un dispozitiv exploziv improvizat. Informațiile au fost furnizate de MApN, care a dezvăluit că cei patru militari răniți sunt conștienți și în stare stabilă.

ACTUALIZARE: Ministrul Apărării, Gabriel Leș, a precizat printr-un mesaj postat pe Facebook, că informațiile despre starea de sănătate a celor patru militari români răniți sâmbătă în Afganistan sunt încurajatoare și că este în permanență informat cu privire la evoluția acestora.

„Patru camarazi ai noștri au fost răniți în cursul acestei dimineți, în timpul unei misiuni, în teatrul de operații din #Afganistan. Aceștia au primit suportul medical de care au avut nevoie, au fost evacuați și transportați la spital, toți fiind conștienți. Informațiile legate de starea lor de sănătate sunt încurajatoare, sunt permanent informat asupra evoluției medicale și le sunt alături, lor și familiilor acestora”, a scris, pe Facebook, ministrul Apărării, Gabriel Leș.

........................................................................................................................

„Patru militari români au fost răniți sâmbătă, 13 aprilie, în jurul orei 10 (ora României), când o coloană de vehicule blindate MRAP (Mine Resistant Ambush Protected – vehicule rezistente la exploziile minelor și protejate împotriva ambuscadelor) operate de militarii Batalionului 300 Protecția Forței “Sfântul Andrei”, aflați în misiune în zona de responsabilitate din Provincia Kandahar, Afganistan, a fost atacată cu un dispozitiv exploziv improvizat, urmat de un atac cu armament ușor de infanterie executat de insurgenți”, informează Ministerul Apărării, printr-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, infanteriștii români au acționat conform procedurilor și au respins atacul insurgent, forțele americane acordându-le sprijin terestru și aerian. Cei patru militari în urma incidentului au fost evacuați pe cale terestră către spitalul militar al Bazei Aeriene Kandahar, toți fiind conștienți și în stare stabilă.

„În urma evaluării medicale, militari au fost internați, doi dintre ei cu fracturi în zona membrelor inferioare, unul cu traumatism cranian închis și cel de al patrulea cu fractură toracală. Starea lor este stabilă. Detalii cu privire la identitatea militarilor implicați în acest incident vor fi făcute publice, conform procedurilor-standard aplicabile, numai după informarea familiilor acestora”, mai arată MApN.