Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Salvați Copiii a lansat campania ”Alege să te opui bullying-ului”

salvati_copiii_campanie_bullying.jpg

Raport WWRomânia: 1 din 2 părinți crede că lovirea este pentru binele copilului
Raport WWRomânia: 1 din 2 părinți crede că lovirea este pentru binele copilului
Sursa imaginii: 
(Sursa foto: pixabay)

Aproximativ 30% dintre elevii de gimnaziu și de liceu sunt amenințați cu bătaia de către unii colegi. Așa reiese dintr-un studiu prezentat de organizația Salvați Copiii, care a lansat campania ”Alege să te opui bullying-ului”.

Psihologul Marius Rusu, coordonator de programe la Salvați Copiii, atrage atenția la RFI asupra consecințelor psihologice în rândul victimelor bullying-ului: ”Pentru victime s-a descoperit din punct de vedere științific că există o corelație între a fi victima bullying-ului și a dezvolta anumite probleme de sănătate mentală, cum ar fi anxietatea, depresia, tulburări de adaptare și în special un concept de sine negativ. De asemenea și agresorii care persistă în astfel de comportamente, dacă nu se intervine la un moment dat, nu există un viitor pozitiv și apar de exemplu tulburări de conduită, tulburări antisociale, la fel tulburări de adaptare. În ceea ce privește martorii, cumva au niște modele vizavi de felul în care își pot rezolva dificultățile, cei care se identifică cu agresorii, dar de asemenea ei se pot identifica și cu victimele și trăiesc permanent într-o stare de tensiune, oare urmez eu?”.

Dintre cei aproximativ 1.300.000 de copii aparținând ciclurilor gimnazial și liceal, 400.000 sunt excluși din grupul de colegi, 325.000 sunt umiliți în public, 390.000 sunt amenințați cu bătaia sau cu lovirea, iar 220.000 sunt bătuți în mod repetat de către colegii lor. Așa arată statistica directă a cazurilor de bullying, un fenomen complex, ale cărui consecințe afectează deopotrivă victima, agresorul și martorul tăcut, potrivit Salvați Copiii.

 
Marius Rusu, despre campania anti-bullying lansată de Salvați Copiii