Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


76% dintre români cred că educația sexuală ar trebui să fie introdusă în școli

Lipsa educației sexuale a costat 33 de milioane de euro sistemul de sănătate românesc în 2015.

Cei mai mulți români cred că educația sexuală ar trebui să fie introdusă în școli. Informația vine din barometrul de gen comandat de Centrul Filia într-un moment în care subiectul este unul extrem de controversat.

Andreea Braga, director executiv la Centrul Filia spune că cei mai mulți dintre repondenți militează pentru introducerea orelor de Educaţie pentru sănătatea reproducerii şi sexualităţii în şcoli în special la gimnaziu.Să mai spunem că lipsa educației sexuale din școli a costat sistemul de sănătate românesc 33 de milioane de euro în 2015, din cauză că adolescenţii români nu sunt învăţaţi cum să se protejeze de boli cu transmitere sexuală şi sarcini nedorite. Datele provin din studiul realizat de fondatoarea platformei Sexul versus Barza, Adriana Radu, în urma unei cercetări-pilot.

Specialiştii de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii cer decidenţilor români să introducă materia Educaţia sexuală ca materie obligatorie, arătând că în Portugalia copiii învaţă încă de la vârsta de cinci ani despre relaţii de prietene, consimţămât şi sexualitate, iar în Spania, Italia şi Cipru, de la paisprezece ani.