Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Vaticanul dezvăluie Scările Sfinte pentru prima dată în 300 de ani

vaticano.jpg

Paștele la Vatican şi în Italia

Surpriză de proporții pentru turiștii care vizitează Roma în perioada Paștelui , din partea statului Vatican. Aceștia au ocazia să urce pe scările din marmură expusă pe care se crede că însuși Mântuitorul Iisus Hristos a călcat în drumul său pentru a fi judecat de către Pilat din Pont înainte de răstignire, transmite CNN.

„Am avut timp să reflectez și să mă gândesc la oamenii care au avut un impact asupra credinței mele și asupra familiei mele”, a spus Frank Scherra, un soldat american , care a urcat pe scări alături de cei șase copii ai săi și care a numit experiența ca fiind „de neprețuit".

Scările Sfinte, cunoscute în limba latină sub numele de „Scala Sancta”, au fost acoperite cu scânduri de lemn timp de 300 de ani.  În următoarele două luni, marmura lor originală va fi expusă în urma unui vast proiect de restaurare.

Picături din sângele lui Iisus, despre care se spune că au căzut pe trepte, sunt marcate în trei locuri de-a lungul celor 28 de trepte.

„Evanghelia lui Ioan povestește că Iisus a urcat pe aceste scări de mai multe ori", a spus părintele Francesco Guerra, rector al Sfintelor Scări.

„Sfânta Scară” a fost adusă de la Ierusalim în secolul al IV-lea de către Sfânta Elena, mama lui Constantin cel Mare, și a fost amplasată în fostul palat papal, vizavi de biserica San Giovanni în Laterano, astăzi Biserica „Santa Scala”.