Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Percheziții la Academia de Poliție în urma plângerii jurnalistei Emilia Șercan

academia.jpg

Image source: 
Facebook / Academia de Poliție

Polițiștii și procurorii au început în această dimineață o serie de percheziţii la Academia de Poliţie, în contextul în care un ofiţer al acestei instituţii este suspectat că i-ar fi trimis mesajele de ameninţare cu moartea jurnalistei Emilia Şercan, anunță Digi 24.

Jurnalista a precizat că nu a fost încă informată oficial că există un suspect:

"Eu mă bucur că poliția a acționat atât de repede și văd că după o săptămână este identificat un suspect. Sper să se facă lumină cât mai repede. Eu nu am fost oficial anunțată. Aștept cu mare interes să aflu și eu cine este această persoană și să înțeleg legăturile cu Academia și interesele sale, dacă a acționat de unul singur sau dacă făcea parte dintr-un grup mai larg care avea interesul să mă facă să tac”, a declarat jurnalista într-o intervenție la Digi24.

Emilia Şercan, cunoscută pentru anchetele privind plagiatele în rândul înalţilor demnitari şi al conducerii unor instituţii de invăţământ, cel mai recent la Academia de Poliţie, a anunţat recent, pe pagina sa de Facebook, că a primit ameninţări cu moartea şi a depus Plângere la Poliţie.

Organizaţiile Reporteri fără Frontiere şi ActiveWatch au transmis o scrisoare ministrului de Interne, Carmen Dan şi lui Ioan Buda, inspector general al Poliţiei Române, cu privire la ameninţările cu moartea primite de jurnalistă.