Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


ANM: Cod galben de vreme rea în următoarele ore

Meteorologii au transmis o informare de instabilitate atmosferică accentuată, valabilă în întreaga ţară, de astăzi de la ora 12 , până duminică la ora 18.00. În 25 de judeţe va fi cod galben. Se vor  înregistra cantităţi de precipitaţii ce pot ajunge la 40 de litri pe metru pătrat.

Potrivit meteorologilor, de astăzi de la ora 12.00, până duminică la ora 18.00 este în vigoare o informare de instabilitate atmosferică.

”În intervalul menţionat, în cea mai mare parte a ţării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse cu caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi pe suprafeţe mici căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15...25 l/mp”, potrivit ANM. .

Fenomele enumerate mai sus vor fi mai frecvente în după-amiaza zilei de sâmbătă  şi pe parcursul nopţii de sâmbătă spre duminică, în jumătatea de vest a ţării şi pe arii mai restrânse în celelalte regiuni. Duminica, vor fi prezente cu precădere la deal şi la munte, precum şi în regiunile nordice, nord-estice şi centrale.

Meteorologii au emis o avertizare cod galben, valabilă de sâmbătă, de la ora 15.00, până duminică la ora 4.00.

”În după-amiaza zilei de sâmbătă (27 aprilie) şi pe parcursul nopţii de sâmbătă spre duminică (27/28 aprilie), temporar instabilitatea atmosferică va fi accentuată în zonele de munte, Oltenia, Transilvania, Maramureş şi nordul Crişanei. Vor fi averse cu caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, vijelii şi căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi 25...30 l/mp şi punctiform 35...40 l/mp”, anună meteorologii.