Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Vizita Papei în România: Termenul de înscriere pentru pelerini a fost prelungit

Data limită pentru cei care vor să se înscrie și să fie prezenți la vizita Papei Francisc la Catedrala Sf Iosif a fost prelungit. A fost extinsă și ziua evenimentului care va avea loc în Capitală. 

Vor fi disponibile șapte mii de scaune, iar în perimetrul special delimitat vor putea veni în jur de 40 de mii de pelerini, a transmis purtătoul de Cuvânt al Arhiepicopiei Romano-Catolice, Francisc Doboș:  Noi prelungim și perioada de înscrieri până pe data de 15 mai pentru a oferi şi celor care nu au făcut-o până acum posibilitatea de a intra în acest sistem de organiozare. Ca să fie cât mai aproapte de zonele prin care papa Francisc va trece cu papamobilul, să aibă o experienţă cât mai reală , autentică şi directă, din nou reamintim portalul www.inscireripapalabucuresti.ro ca toți să se poata înscrie. Va exista și o zonă liberă unde vom avea un ecran foarte mare pentru bucureștenii care se vor hotărî în ultimul moment. 

 Pe 31 mai, vineri, Papa va sosi la ora 11.30, pe aeroportul „Henri Coandă”. La  ora 12.05, va avea loc ceremonia de bun-venit la palatul Cotroceni.La ora 15.45, Papa Francisc se va întâlni cu Patriarhul Daniel, la palatul patriarhal, apoi, la ora 16.15, cu sinodul permanent şi va ţine un discurs.