Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Unde și în ce zi au loc cele mai multe accidente din Capitală?

unde_accidente_capitala.jpg

Peste 130 de accidente auto au avut loc în primele trei luni în Capitală (Sursa foto: site Brigada Rutieră București)
Peste 130 de accidente auto au avut loc în primele trei luni în Capitală (Sursa foto: site Brigada Rutieră București)

Statistică sumbră a accidentelor rutiere în Capitală: în primele trei luni ale anului, s-au produs peste 130 de accidente. Cele mai multe au avut loc în după-amiezele de marți, iar principalele cauze sunt traversarea neregulamentară sau neacordarea de prioritate.

În Capitală au avut loc în medie 45 de accidente rutiere grave pe lună, în primul trimestru al acestui an.

Ele s-au soldat cu moartea a 16 persoane, rănirea gravă a 126 de oameni și rănirea ușoară a altor 25.

În cele mai multe cazuri a fost vorba de pietoni care au traversat strada neregulamentar, șoferi care nu au acordat prioritate nici pietonilor, nici celorlalte mașini.

Cele mai multe accidente s-au produs pe Șoseaua Berceni, Bulevardul Iuliu Maniu și Calea Dorobanților, informează Brigada Rutieră, citată de MEDIAFAX.

Cele mai multe accidente rutiere grave s-au produs între orele 16 și 18 și în mod special în zilele de marți.

În aceeași perioadă, ca urmare a unor nereguli descoperite în trafic, polițiștii au reținut aproape șapte mii de permise de conducere.

În cele mai multe situații de acest gen, a fost vorba de șoferi care nu au acordat prioritate pietonilor, au trecut pe roșu și au depășit viteza maximă legală cu peste 50 km/h.

În primele trei luni ale anului, agenții Poliţiei Rutiere au dat peste 45 de mii de amenzi.

La nivel național, indisciplina pietonilor și viteza excesivă a șoferilor sau neadaptată la condițiile de trafic sunt responsabile pentru peste 40% din accidentele rutiere grave produse în România în ultimii cinci ani.

Și pentru că unele persoane își prelungesc minivacanța de Paște și de 1 Mai, agenții de circulație se așteaptă la aglomerație în trafic.

Poliţiştii Brigăzii Rutiere acţionează cu efective sporite pentru fluidizarea circulaţiei, respectiv pentru a preveni blocajele rutiere pe principalele artere şi la orele cu trafic intens.

Șoferilor li se recomandă să nu conducă dacă sunt obosiţi sau după ce au consumat băuturi alcoolice, să nu vorbească la telefon în timp ce conduc, să poarte centura de siguranţă și să adapteze permanent viteza la condițiile meteo.