Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Care sunt cele 3 ipoteze ale anchetatorilor ruși pentru accidentul aviatic care a ucis 41 de pasageri

Pilotul avionului Aeroflot care a luat foc duminică seara, pe Aeroportul Şeremetievo de la Moscova a dat vina pe condiţiile meteorologice dificile - trăsnetul -, rezervoare de carburant pline şi o aterizare violentă, scrie AFP.

Una din cutiile negre ale avionului care a aterizat forțat la Moscova a fost grav avariată. Autoritățile ruse analizează mai multe ipoteze în legătură cu dezastrului aviatic, inclusiv posibilitatea ca incendiul de la bord să fi fost provocat de un fulger. Un raport preliminar privind dezastrul aviatic urmează să fie publicat în 30 de zile, a comunicat Comitetul Interstatal de Aviație.

Pilotul avionului Aeroflot care a luat foc duminică seara, pe Aeroportul Şeremetievo de la Moscova, în care au murit 41 de oameni, a dat vina pe condiţiile meteorologice dificile - trăsnetul -, rezervoare de carburant pline şi o aterizare violentă în această tragedie, scrie AFP.

Primele surse anunţau un incendiu la bord, însă, o înregistrare video publicată la câteva ore după prăbuşire arată avionul atingând pista, apoi sărind, după care a luat foc. Imediat după aterizare, pasagerii au fost evacuaţi pe tobogane, prin partea din faţă a avionului, în timp ce acesta era cuprins de flăcări rapid, iar imense coloane de fum negru se ridicau în aer.

Cele mai probabile ipoteze ar fi că dezastrul aviatic a fost cauzat de pregătirea insuficientă a piloților, o eroare tehnică ori condiții meteo nefavorabile.