Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Centrul de comandă Facebook dă primele sancțiuni

facebook-social-pixa.jpg

Facebook social network mobile
Image source: 
Pixabay

Portalul Eurotopics transmite că  Facebook, în dorința sa de a preveni manipularea electorală, a decis să închidă 23 de conturi de utilizator italiene, cu aproape două milioane și jumătate de fani, care începuseră să difuzeze știri despre migranți. Dar va fi suficient? – se întreabă Eurotopics.

Reuters comentează că Uniunea Europeană a avertizat că va interveni în campania electorală și a cerut Google, Facebook și Twitter să facă mai multe pentru a preveni știrile false.

"Am eliminat o serie de conturi false și duplicate care au încălcat politica de autenticitate, precum și mai multe pagini din cauza încălcării regulilor privind schimbarea numelui", a declarat un purtător de cuvânt pentru Facebook Italia, notează Reuters. 

Pentru cotidianul La Repubblica: "Acesta este un semnal notoriu înaintea alegerilor și arată că lucrurile se mișcă în cele din urmă. Pentru că în joc, aici, este democrația."

Huffington Post Italia atrage atenția că  "Facebook nu este doar îngrijorat de răspândirea conținutului rău pe paginile sale, cât mai ales de ceea ce se numește reciclarea follow-erilrilor. Cu alte cuvinte, paginile sunt create în mod corect și, cel mai adesea, afișează obiective nobile, înainte de a schimba treptat direcția, devenind vehicule pentru răspândirea de propagandă sau conținut distorsionat ".