Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Amenzi pe bandă rulantă pentru șoferii cu aplicații Uber, Bolt și Clever

taxi_vs_uber.jpg

Taxi vs. Uber

Amenzi pe badă rulantă pentru șoferii care folosesc aplicațiile Uber, Bolt și Clever, după intrarea în vigoare, în data de 16 mai, a ordonanței care modifică Legea Taximetriei. Aproximativ 100 de șoferi au fost amendați în ultimele zile, spune la RFI, Cătălin Codreanu, preşedintele Coaliţiei pentru Economia Digitală, care reprezintă interesele celor trei companii.

 

Cătălin Codreanu mai spune că patronatele companiilor de taxi pregătesc o opoziţie vehementă, după ce Guvernul a publicat proiectul actului normativ privind reglementarea companiilor din ridesharing. " Cerem public Guvernului că în perioada de consultare a proiectului OUG să nu cedeze la presiunea reprezentanților industriei de taxi. Așa cum legea a fost modificată pentru a îndeplini cerințele lor și această industrie trebuie reglementată. Este vital să existe o reglementare care să ne permită să funcționăm", a mai spus Cătălin Codreanu. 

ASCULTĂ AICI DECLARAȚIA:Ministerul Transporturilor a pus în dezbatere publică, joi, proiectul de ordonanţă de urgenţă pentru reglementarea activităţii de ridesharing.