Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Vot diaspora: Ce spun românii care nu au mai reușit să voteze (AUDIO)

dublin_poza.jpg

Aproximativ 1000 de români din Dublin nu au reușit să voteze
Sursa imaginii: 
facebook/anca deac

Românii din diaspora au stau la cozi uriaşe pentru a vota la alegerile europarlamentare și referendumul pe justiție. Deși au stat mai bine de 6-7 ore în fața secțiilor de votare, mii de persoane nu au mai apucat să voteze. Cele mai mari cozi au fost la secţiile din Italia, Spania, Germania, Marea Britanie şi Belgia. Biroul Electoral Central a anunțat însă că nu poate fi prelungit votul din diaspora după ora 21:00 (locală). Oamenii s-au plâns mai ales de faptul că în secții au fost puține ștampile de vot, ceea ce a îngreunat procesul electoral. Urmăriți mai jos câteva mărturii,pentru RFI.

Anca (Dublin, Irlanda)
“Sunt dezamăgită și totodată revoltată. Mi-am scos mai devreme cartea de identitate, neștampilată bineînțeles, din geaca pe care am purtat-o toată ziua. Am stat șapte ore ca să pun ștampila de vot pe cele trei buletine la votul de astăzi. Nu am reușit, pentru că organizarea a fost foarte proastă, a lăsat de dorit”
 
 
ASCULTĂ AICI DECLARAȚIA INTEGRALĂ:
  

Floria ( Viena, Austria) 
“Locuiesc la Viena din august 2003. De fiecare dată, am stat la coadă când am votat, dar ce s-a întâmplat astăzi a fost sub orice critică pentru că, efectiv, nu am mai ajuns să votăm. Deși la ora 21, s-a închis accesul la secția de votare, spunându-ni-se că cei care suntem în interior vom vota chiar dacă a trecut de ora 21, însă 50 de minute mai târziu, ni s-a transmis că software- ul de la București este blocat de la ora 21h30. Cei din secția de votare au încercat să remedieze situația, dar nu s-a putut. Am fost sute de români care nu am mai putut vota. Eu am fost la secția amenajată la Institutul Cultural Român. Au fost 3 ștampile și un calculator. Astea la sute de români care stăteau la coadă. ” 
 
ASCULTĂ AICI DECLARAȚIA INTEGRALĂ:
  

Răzvan (Viena, Austria) 
“Sunt în incinta secție de votare, sunt o grămadă de oameni aici...Au stat 6-7 ore la coadă dar nu au mai putut vota. Oamenii sunt foarte nemulțumiți, unii au început să plece”. 
 
ASCULTĂ AICI DECLARAȚIA INTEGRALĂ: