Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Ucigașul polițistului din Recaș, externat și dus la penitenciar. Lepa ar fi refuzat hrana, de frică

Marcel Ionel Lepa, cel care a împușcat mortal un polițist, a fost externat, joi dimineață și transportat la Penitenciarul din Timișoara. Tot joi a fost înmormântată și victima sa, la cimitirul din orașul Recaș. 

 

Presa relatează că pe perioada spitalizării Marcel Ionel Lepa ar fi refuzat hrana, de frică să nu rămână apoi singur, în baie, cu oamenii legi care îl păzeau. 

"Pe perioada internării nu au fost probleme, starea este bună. Nu a dorit să mănânce, i s-a administrat doar tratament perfuzabil. A refuzat să se alimenteze. Putea să mănânce, dar a refuzat. Ar fi fost ajutat, hrana i-ar fi fost administrată de infirmieră sau asistenta de salon. Nu dorea să mănânce pentru ca să nu fie transportat la grupul sanitar, la baie, asta a fost afirmația dânsului . Dar nu au fost probleme, pentru că i s-a administrat tot ce era nevoie.(…)”, a precizat Olimpia Oprea, managerul spitalului, citată de hotnews.ro. 

Recidivist, Lepa este cercetat pentru ultraj (în varianta omorului calificat comis asupra unui poliţist aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu), nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă fără drept. 

Un poliţist în vârstă de 43 ani, de la Postul de Poliţie Recaş, a fost împuşcat mortal, în timpul misiunii, duminică.  Marcel Ionel Lep (47 de ani) era dat în urmărire internaţională pentru tâlhărie.Cazul a stârnit revoltă în Poliție și mai mulți lideri sindicali au cerut demisia ministrului de Interne Carmen Dan. 

"Problema de fond a Ministerului de Interne și în mod special a Poliției este subfinanțarea. Sigur, neavând bani încearcă diverse strategii din astea ieftine în comunicare spunând că au făcut un pachet de legi. Care să protejeze ce? Nu protejează nimic. Singura protecție, dacă vreți, e vorba de investiție  financiară în ceea ce însemană apărare, siguranță și ordine publică. Finanțare logistic corespunzătoare. Finanțarea personalului. Avem un deficit de personal de 25%! Sigur că în ultimul timp am văzut o deschidere mai mare a doamnei Carmen Dan și a domnului Dragnea către Jandarmerie. (…) Acolo a fost o pregătire minuțioasă din care să demonstreze că în România se poate guverna și cu parul. Se pare că da, Jandarmeria este mai bine dotată decât Poliția.  Investițiile au fost mult mai mari la Jandarmerie."  – explica un alt caz în care polițiștii au avut de suferit Dumitru Coarnă, lideul Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual.

Ministrul de Interne susține însă că IPJ Timiş ar avea în dotare echipamentele necesare unei intervenţii.

“În cazul în speţă, IPJ Timiş avea disponibil echipamentele potrivite. Detaliile tehnice vreau să le de poliţia Română, sunt sigură că aţi observat ca o partet din poliţiştii care au intervenit acolo erau dotaţi corepunzător. (...) Alocările bugeatare au fost făcute conform solicitărilor. Dacă aş putea prin demisia mea să redau viaţa acelui poliţist vă asigur că aş face-o fără să stau pe gânduri", a declarat Carmen Dan.