Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Apă infestată cu E.coli la Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean Vaslui

Analizele Direcţiei de Sănătate Publică Vaslui arată că apa de la robinete, dintr-un corp de clădire al Spitalului Judeţean, este infestată cu E.Coli. Probele au fost prelevate la sfârşitul lunii mai, în baza unui contract de monitorizare pe care unitatea medicală îl are cu Direcţia de Sănătate Publică, potrivit Mediafax.

„În urma efectuării analizelor organoleptice, fizico-chimice şi microbiologice pentru probele de apă potabilă prelevate în data de 27.05.2019, în cadrul derulării programului de monitorizare la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, s-au înregistrat neconformităţi ai unor parametri, la trei puncte de prelevare (…) situate în acelaşi corp de clădire", potrivit unui comunicat al DSP Vaslui.

Mihaela Vlada, directorul executiv al DSP Vaslui, a declarat corespondentului Mediafax  că în apă s-a confirmat prezenţa bacteriei E. Coli şi că probele au fost prelevate din clădirea în care funcționează Secţia de Pediatrie şi centrala termică a unitătii medicale.

Până la remedierea situaţiei, pacienţii şi personalul Spitalului Judeţean Vaslui au primit recomandarea de a nu consuma apă de la robinet. În secţiile din spital şi la intrările în unitatea sanitară au fost afişate anunţuri prin care oamenii erau informaţi cu privire la faptul că apa este infestată cu E.coli. Potrivit Mediafax, până la ora difuzării știrii, managerul Spitalului Judeţean Vaslui nu a putut fi contactat.