Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


CCR discută pe 10 iulie legea privind amplasarea radarelor în locuri vizibile

CCR va dezbate pe 10 iulie sesizarea președintelui Klaus Iohannis asupra Legii pentru modificarea Ordonanței de Urgență 195/2002 privind circulația pe drumurile publice prin care este interzisă amplasarea aparatelor radar în locuri de unde nu sunt vizibile.

Șeful statului a trimis, miercuri la CCR, o obiecție de neconstituționalitate asupra Legii pentru modificarea art. 109 din OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice. Legea a mai fost contestată anterior la CCR de Klaus Iohannis, iar judecătorii au decis că este neconstituțională. Pe 4 iunie, Parlamentul a transmis președintelui, pentru promulgare, legea, ca urmare a procedurii de reexaminare.

"Ținând cont de faptul că forma legii transmise la promulgare este una ulterioară procedurii de reexaminare, ca urmare a Deciziei Curții Constituționale nr. 684/2018 (publicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 50 din 18 ianuarie 2019) și având în vedere că Parlamentul a adoptat o serie de reglementări care sunt contrare și excedează limitelor deciziei menționate, considerăm că Legea pentru modificarea art. 109 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice a fost adoptată cu încălcarea dispozițiilor art. 147 alin. (2) și (4) din Constituție", arată sesizarea președintelui Klaus Iohannis, potrivit unui comunicat de presă remis Mediafax.  Potrivit lui Klaus Iohannis, Parlamentul a eliminat unele texte și a operat modificări fără ca acestea să fi făcut obiectul sesizării de neconstituționalitate.