Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Argentina și Uruguay, lipsite total de electricitate

retea.jpeg

Sursa imaginii: 
pexels.com

O pană uriașă de curent a lăsat două țări importante din America Latină fără energie electrică. E vorba de Argentina și Uruguay, iar zone importante din Brazilia și Paraguay au fost afectate parțial.

Anunțul a fost făcut de furnizorul de electricitate din Argentina. ”O avarie masivă la sistemul electric de interconectare a lăsat Argentina și Uruguay fără electricitate în totalitate”, a anunțat Edesur, pe Twitter. Presa din țara sud-americană relatează că pana de curent a început la ora locală 7:00 (ora 14:00, ora României), provocând oprirea trenurilor și a semafoarelor.

Cele două țări au împreună o populație de aproximativ 48 de milioane de oameni. Oamenii au luat cu asalt rețelele de socializare și, potrivit relatărilor acestora, pana de curent este generalizată, din capitala Buenos Aires în nord, până la Mendoza în vest și Comodoro Rivadavia în sud.

La aproximativ o oră după avarie, secretarul de stat pentru energie, Gustavo Lopetegui, a declarat că încă nu a fost determinată cauza și că a început să fie restabilită energia electrică în unele locuri. El a mai spus că întreaga operațiune ar putea dura ore întregi.