Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Cazul Sorinei văzut de un ministru: Copiii noștri să rămână în țară. Vrem să încurajăm adopția națională

budai.jpg

Image source: 
pixabay.com

Premierul Dăncilă a primit raportul autorităților în cazul copilului din Baia de Aramă . La pachet vine o propunere nouă de lege a adopției, prin care ar urma fie încurajată adopția națională. Ministrul Muncii anunță că ar urma să fie acordate și stimulente finanicare, pentru ca familiile cu vneituri mai mici să poată adopta.

Noi ne dorim ca toți copiii noștri să rămână în țară – a afirmat luni după-amiază ministru Muncii și Protecției Sociale, Marius Budăi: 

Când se instituie adopția sunt activități de acomodare a copilului care pot genera costuri finanicare. Acele costuri să fie acoperite de stat în limita a 1.500 de lei pe an. Sunt prevederile pe care noi, guvernul, le-am transmis în parlament. (...) Vrem să încurajăm adopția națională. (...) Propunem să prelungim și perioada de autorizare a familiei care poate adopta un copil de la 2 la 5 ani, a anunțat ministrul Budăi. 

Ministrul Muncii anunță și eliminarea obligativității de a legaliza anumite documente la notar, pentru a mai tăia din birocrație. 

 

Știre în curs de redactare