Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Percheziții DIICOT la Tarom

tarom_21_69349100.jpg

Image source: 
www.economica.net

Procurorii DIICOT au efectuat percheziții, astăzi, la sediul unui sindicat din cadrul companiei aeriene TAROM și au ridicat înscrisuri. De asemenea, s-au făcut 25 de percheziții domiciliare în cauza în care sunt cercetate fapte de corupție și delapidare. “ Dacă se adevereşte motivul pentru care s-au dus, şi am înţeles că mai mult s-au axat pe partea sindicală de la TAROM, partea de la tehnic, să-şi facă treaba până la capăt instituţiile abilitate", a fost reacția ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc.

„În această dimineaţă, procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Directiei de Politie Transporturi au efectuat un număr de 25 de perchezitii domiciliare ( 14 Bucuresti, 7 Ilfov, 2 Prahova, 1 Dâmbovița si 1 Brașov), într-o cauză în care se efectuează urmărirea penală “in rem” sub aspectul săvârşirii de către mai multe persoane a unor fapte de delapidare şi corupţie.
De asemenea, în conformitate cu art.170 cod procedură penală, procurorii procedează la ridicarea de înscrisuri de la sediul unei companii aeriene şi efectuează o percheziție la punctul de lucru al unui sindicat”, au precizat reprezentanții DIICOT, printr-un comunicat de presă.

Directorul general al TAROM, Mădălina Mezei, a declarat pentru G4Media.ro că perchezițiile vizează direcția tehnică și se fac la sediul sindicatului.”Este vorba despre o singură percheziție în birourile sindicatelor din cadrul direcției tehnice. Este vorba de un dosar mai vechi. Noi predăm înscrisuri pe bază de ordonanță, documente care au legatură cu activitatea direcției tehnice. Nu sunt vizate persoane, ci fapte”, a declarat Mezei. Întrebată dacă perchezițiile au legatură cu eventuale achiziții de piese, directorul general al TAROM a spus că nu poate da astfel de amănunte. Ulterior, compania a transmis un comunicat de presă în care precizează că activitatea de zbor nu este afectată de anchetă și că acordă sprijin procurorilor.

Potrivit G4Media.ro, o anchetă realizată de Libertatea.ro în octombrie 2017 a dezvăluit că între 2014 și 2016, mai multe rapoarte guvernamentale scot la iveală nereguli grave descoperite la Direcția Tehnică a companiei de stat.

Printre acestea se numără abateri disciplinare, mușamalizarea unor incidente care ar fi putut să pună în pericol viața pasagerilor, un număr anormal de concedii medicale, o prezență fizică la locul de muncă de 60% și minute de întârziere record cauzate de probleme tehnice.