Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Miting de susținere la Rahova, pentru “deținutul politic” Dragnea

Mai multe persoane s-au strâns la  Penitenciarul Rahova, pentru a-l susține pe fostul președinte PSD Liviu Dragnea, pe care îl consideră deținut politic. Mitingul de joi vine la doar o zi după decizia Curții Constituționale pe dosarul completurilor specializate în cazurile de corupţie de la Înalta Curte. 

Dragnea deținut politic” sau „Judecătorii ÎCCJ anchetaţi ptr. abuz în serviciu”  - sunt mesaje de pe pancartele demonstranților care cer rejudecarea procesului în urma căruia Liviu Dragnea a fost condamnat la trei ani și jumătate de închisoare cu executare. 

"Nu am ce să comentez la momentul acesta. Nu pot decât să mă bucur foarte tare că s-a admis. Este foarte corect aşa, dar deocamdată nu am ce comentariu să fac în plus până nu văd motivarea. Ştiu că s-a admis, dar să vedem în ce limite. Aştept motivarea să ştiu ce atitudine să iau, dacă voi putea să iau vreo atitudine în principiu. Realmente era un conflict, aştept motivarea şi în funcţie de ea vedem ce avem de făcut", a declarat, pentru MEDIAFAX, avocata lui Liviu Dragnea, Flavia Teodosiu, în contextul în care apărarea fostului lider PSD trebuie să decidă ce pași procedurali ar putea urma, în urma deciziei CCR. 

Judecătorii constituționali au admis miercuri sesizarea privind conflictul dintre Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) pe tema constituirii completurilor specializate în cazurile de corupţie, obiecție făcută de Florin Iordache. Decizia de admitere a fost luată cu 5 voturi „pentru” și 4 „împotrivă”, din totalul de nouă judecători ai Curții Constituționale.

Printre altele, am putea asita, potrivit specialiștilor, la rejudecarea tuturor dosarele soluționate de completurile de 3 de la instanța supremă până în ianuarie 2019, dacă nu au sentințe definitive.