Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Controale pe litoral. Inspectorii sanitar-veterinari au aplicat amenzi de aproape 200.000 de lei

carne_expirata_restaurante_litoral.jpg

Restaurante cu probleme pe litoral (Sursa foto: pixabay)
Restaurante cu probleme pe litoral
Image source: 
Sursa foto: pixabay)

Amenzi de aproape 200.000 de lei pentru restaurantele unde românii mănâncă în concedii. Numai în ultima săptămână, inspectorii sanitar-veterinari au controlat 250 de unități alimentare din șapte stațiuni, printre care Mamaia, Costinești sau Năvodari.  Verificările vor continua până la sfârșitul lunii august, spune la RFI medicul Cristina Linte, purtătorul de cuvânt al DSVSA Constanța.    

Inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor, care fac parte din Comandamentul Sezon Estival 2019, au aplicat, în perioada 1-7 iulie, amenzi de 196.000 de lei, în urma controalelor desfăşurate la unităţi de pe litoral. Potrivit medicului Cristina Linte, purtătorul de cuvânt al DSVSA Constanța, controalele au vizat unităţi unităţi amplasate în cele şapte zone de interes turistic – Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia. Au fost verificate 249 de unităţi, respectiv 107 restaurante, cinci pizzerii, cinci cantine, 31 de unităţi de tip fast-food, 11 braserii, 20 de unităţi tip bufet, două unităţi de tip bistro, 16 baruri, un snack-bar, o pensiune, 21 de magazine alimentare, 15 laboratoare de cofetărie/patiserie, trei cofetării/patiserii, trei rulote, două tonete de îngheţată, un supermarket, un unitate de produse congelate, o carmangerie, două depozite alimentare şi o autoutilitară.

“În urma acestor controale s-au constatat deficienţe cu privire la manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare, comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar, condiţii necorespunzătoare de igienă în spaţiile de producţie, etichetarea şi ambalarea necorespunzătoare a produselor alimentare, depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare.”, mai spune medicul Cristina Linte.

ASCULTĂ AICI INTERVIUL INTEGRAL:A.N.S.V.S.A., prin intermediul D.S.V.S.A. Constanţa, pune la dispoziţia celor interesaţi numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival: 0786 577 007, unde se pot face sesizări, sau se pot obţine informaţii referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranţei alimentelor. Acest număr va funcţiona în paralel cu numărul Call – Center-ului A.N.S.V.S.A.: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice reţea de telefonie.