Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Cristian Hatu, expert în educație: Nu poți să formezi gândire critică folosind metodele de acum 30 de ani

52% dintre antreprenorii români spun că lipsa personalului calificat le generează pierderi financiare, care, estimate pentru întreaga economie, ajung la 7,1 miliarde euro. (studiu PriceWaterhouseCooper)

Copiii sunt la fel de curioși ca acum 30 de ani, problema e că această curiozitate nu e hrănită de profesorii care predau după metode decrepite spune expertul în educație Cristian Hatu, Președintele Centrului de Evaluare și Analize Educaționale.

El explică faptul că examenele ar trebui să aibă același grad de dificultate pentru a face o comparație între ani și reclamă lipsa unor criterii clare pentru o evaluare obiectivă.19 țări din UE au introdus un tip de învățare în care elevii sunt actorii principali în clasă și învață prin intermediul întrebărilor. "Elevii care sunt acum în zona analfabetismului funcțional nu vor putea să facă față la ajustările tehnologice în momentul în care vor intra în câmpul muncii" mai precizează Cristian Hatu care spune că la nivel european se fac eforturi pentru a reseta lucrurile în educație.

 

 
Cristian Hatu, expert în educație în dialog cu Andreea Pietroșel