Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Mii de animale sălbatice, printre care delfini și rechini, confiscate de la o rețea internațională de traficanți

kenya_fildes.jpeg

Colți de elefanți, confiscați în Kenia
Sursa imaginii: 
Interpol

Mii de animale sălbatice ( feline, primate, broaşte ţestoase, păsări, delfini și rechini )au fost confiscate în cadrul unei ample operaţiuni globale împotriva unei reţele de traficanţi. Aproape 600 de suspecţi au fost arestați, a anunţat astăzi Interpol.

Pe parcursul operațiunii, desfășurată în luna iunie, și coordonată de Interpol şi Organizaţia Mondială a Vămilor, în 109 ţări, poliţiştii au arestat 582 de suspecţi.

Aceste arestări şi confiscări au fost declanşate de o echipă internaţională de anchetatori şi vameşi, reuniţi în sediul Interpol din Singapore. Alte arestări şi cercetări ar putea avea loc în săptămânile şi lunile viitoare, pe măsură ce ancheta avansează, a precizat Interpol, cu sediul general în oraşul francez Lyon.


În total, au fost confiscate de la traficanţi: 23 de primate, 30 de mamifere carnivore, peste 4.300 de păsări, aproape 10.000 de animale marine (inclusiv corali, căluţi-de-mare, delfini şi rechini), aproape 10.000 de broaşte ţestoase şi alte aproximativ 1.500 de reptile.

De asemenea, au fost confiscați 440 de colți de elefanți, peste o jumătate de tonă de obiecte din fildeș, 2550 metri cubi de lemn și 2600 de plante.

Fotografiile publicate online de Interpol mai arată  şi confiscări de piei de crocodil în Marea Britanie, zeci de papagali înghesuiţi într-o cuşcă de mici dimensiuni în India precum şi peşti-zebră care au murit în timpul unui transport ilegal în Brazilia.

 

 


În Nigeria a fost confiscată o jumătate de tonă de solzi de pangolin, de proveniență asiatică, unul dintre cele mai braconate animale din lume, căruia medicina tradiţională chinezească îi atribuie numeroase proprietăţi benefice.


A fost cea de-a treia operaţiune de amploare desfăşurată de Interpol, după cele organizate în 2018 şi 2017, care au dus fiecare la confiscări ale căror valori au fost estimate la mai multe milioane de dolari.