Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Rabla pentru electrocasnice: Noi tichete disponibile

rabla.jpg

Image source: 
pixabay.com

A început cea de-a treia sesiune a programului Rabla pentru Electrocasnice. Anul acesta programul aduce o serie de noutăți și are deja succes: tichetele acordate în cadrul sesiunii trecute s-au epuizat în mai puțin de 12 ore. 

”Începând de luni, Administraţia Fondului pentru Mediu pune la dispoziţia persoanelor fizice suma de aproximativ 20 milioane lei, pentru noi înscrieri în cadrul Programului Rabla pentru electrocasnice, sumă rezultată din neutilizarea voucherelor în termenul de valabilitate, precum şi diferenţele provenite din modificarea eficienţei energetice a echipamentelor aprobate de la o clasă superioară la o clasă inferioară, la cererea beneficiarului”, transmite Administraţia Fondrului pentru Mediu.
Spre deosebire de alte ediții, anul acesta Rabla pentru Electrocasnice are un buget dublu și include televizoare și mașini de spălat vase. 

În cadrul celor două sesiuni  desfăşurate în 24 mai şi 18 iunie au fost acordate vouchere în valoare de 20 milioane lei. Regula e simplă: Persoana fizică beneficiază de valoarea unui voucher la achiziţionarea unui aparat eligibil, în schimbul predării unui aparat echivalent, cu excepția mașinilor de  spălat vase care vor putea fi achiziționate la schimb cu oricare alt electrocasnic din program (frigider, televizor, aer condiționat, mașină de spălat rufe).

Valoarea tichetelor diferă în funcție de eficiența energetic: de la 200 de lei pentru eficiența A++ ,  la 400 de lei, pentru electrocasnicele performante energetic.