Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Simona Halep a revenit în țară. Miercuri prezintă trofeul de la Wimbledon pe Arena Națională

halep.jpg

Sursa Foto: FB, Simona Halep

Simona Halep va prezenta, miercuri, de la ora 19.00, pe Arena Naţională, trofeul câştigat la Wimbledon. Ea a sosit luni în țară, unde a fost întâmpinată de fani, dar și de numeroși jurnaliști.

Simona Halep a sosit la aeroportul Otopeni cu o aeronavă British Airways şi a fost întâmpinată la scara avionului de ministru Tineretului şi Sportului, Bogdan Matei, de preşedintele FR Tenis, Ion Ţiriac, de fostul tenismen Ilie Năstase, de preşdintele COSR, Mihai Covaliu, care i-au oferit buchete de flori.

Îmbrăcată complet în alb, ţinuta obligatorie a All England Club şi cu replica trofeului cucerit la Londra, campioana de la Wimbledon a fost invitată apoi la Salonul Prezidenţial.

Tot luni, preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind decorarea Simonei Halep cu Ordinul Naţional ”Steaua României”. Ceremonia va avea loc la o dată ulterioară.

Simona Halep este un model pentru tânăra generaţie, iar implicarea sa în popularizarea tenisului în rândul copiilor reprezintă un uriaş câştig pentru sportul românesc”, a transmis Administraţia Prezidenţială.

La rândul ei, sportiva a multumit tuturor celor care au fost alături de ea de la începutul carierei până în prezent. I-a menționat pe Virginia Ruzici, managerul ei, Darren Cahil, fostul antrenor si omul care i-a fost mereu aproape un ultimii poatru ani, dar și pe Ion Țiriac, actualul președinte al Federației Române de Tenis.

Ea a explicat jurnaliștilor de ce trofeul de la Wimbledon este unul foarte special.

În timpul conferinței de presă, Simona Halep a vorbit și despre următorul său obiectiv major – aurul olimpic.

Ea le-a spus jurnaliștilor că și-ar dori foarte mult să fie portdrapelul României la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, iar la insistențele jurnaliștilor  președintele COSR, Mihai Covaliu, a confirmat că Simona Halpe va purta steagul României în deschiderea Jocurilor Olimpice din 2020.

"Îmi doresc o medalie la Jocurile Olimpice, cu siguranţă, este principalul obiectiv. Îmi doresc foarte mult să ating forma de la Wimbledon ca să pot să câştig. Mi-aş dori, binînţeles aur, dar nu va fi uşor. O să joc în toate probele ca să am o şansă în plus să iau orice fel de medalie. (n.r. - dacă va purta drapelul la JO) Vai, mulţumesc că aţi adus vorba despre aşa ceva! L-am rugat acest lucru (n. - pe Covaliu) acum câteva săptămâni, luni, i-am spus că îmi doresc tare mult să se întâmple acest lucru şi mi-aş dori dacă nu e prea mare presiunea să ne şi spună dacă e de acord", a declarat Halep, la sosrea în România, dupăc e a câştigat turneul de la Wimbledon.

Preşedintele COSR, Mihai Covaliu, a dat din cap, afirmativ, apoi Simona Halep a adăugat: "E înregistrat".

Jucătoare română a făcut din nou apel pentru îmbunătăţirea infrastructurii sportive din România.

"Mi-aş dori să avem şi în România un turneu mai mare, să putem să jucăm toate, o sală, nişte terenuri frumoase şi să ne întâlnim cât mai des, pentru că este un lucru foarte bun pentru copii să se inspire şi să se motiveze de pe urma acestor rezultate", a spus Halep. 

Simona Halep îşi va prezenta trofeul miercuri, de la ora 19.00, într-un eveniment organizat de Primăria Capitalei pe Arena Naţională,  a anunţat Federaţia Română de Tenis. Accesul publicului va fi gratuit.