Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Șeful demis al Poliției Române: Apelul Alexandrei s-a terminat cu “Vine,vine”

ioan_buda.jpeg

Image source: 
Poliția Română

Chestorul Ioan Buda, șeful demis al Poliției Române, a declarat, în această seară, la Caracal, că a luat act de demiterea sa pentru intervenția defectuoasă în cazul fetei, despre care există indicii că a fost ucisă. Buda a spus că apelul Alexandrei s-a terminat cu „Vine, vine”. De asemenea, întrebat la ce oră a survenit decesul fetei, Buda a răspuns: „Probabil undeva imediat după apel”.

Chestorul Ioan Buda, șeful demis al Poliției Române, a declarat, vineri seara, la Caracal, că polițiștii ar fi putut lua alte măsuri, însă au preferat să intervină conform mandatului în casa suspectului Gheorghe Dincă, potrivit Mediafax.

„Nu puteau interveni polițiștii mai devreme de ora 6, pentru că procurorul nu a permis intervenția Poliției decât la ora 6”, a spus Buda.

Întrebat dacă ordinul procurorului putea fi încălcat, Buda a răspuns afirmativ.

„Da, puteau fi luate și alte măsuri, puteau găsi alte tertipuri, puteau să intervină, nu au intervenit. Mandatul a fost eliberat aproximativ la ora 4”, a mai spus Ioan Buda.

Acesta a precizat că i-a spus inspectorului șef care se ocupa de caz să intervină fără mandat, însă procurorul nu a fost de acord.

Potrivit acestuia, în ambele cazuri ale fetelor dispărute din Caracal, , „polițiștii au făcut tot ceea ce puteau face din momentul în care părinții au sesizat Poliția”.

„Am luat act de demiterea mea și din cauza acestei intervenții neadecvate pe care mi-o asum. Am fost înștiințat și mi s-au raportat crononologic activitățile care s-au derulat aici. Știu despre ce este vorba, cunosc exact cam ce activități s-au desfășurat în acest caz. În continuare toate activitățile vor fi coordonate de către comisarul Dragnea Florin”, a spus Buda.

Întrebat ce spus Alexandra când a sunat la 112, chestorul Ioan Buda a răspuns: „A spus <vine, vine> și cu asta s-a încheiat”, a spus Buda.

Șeful Poliției Române a spus că transmite condoleanțe familiei Alexandrei.