Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Cum se apără agentul care a vorbit cu Alexandra. “N-am avut o atitudine refractară”

telefon.jpg

Sursa imaginii: 
pixabay.com

Agentul care a vorbit cu Alexandra atunci când fata a sunat la 112 susține, într-o declarație dată postului România Tv,  că nu a avut o atitudine refractară față de situația fetei, așa cum arată raportul MAI. El a mai spus că Alexandra ar fi anunțat că este în cartierul Bold din Caracal, lucru infirmat de fostul șef al Poliției Caracal. Agentul de poliție i-ar fi spus, la un moment dat, potrivit Mediafax, “Nu mai ține linia ocupată”.

“Prima dată când a sunat fata, am sunat pe numărul ăla și nu ne-a mai răspuns. Peste cam o jumătate de oră a sunat ea din nou. Nu știu dacă au sunat subordonații mei sau... atunci a apucat să le spună că vede un brad, vede un nuc, că sunt niște câini. Dar ne-a dus în eroare cu o poartă roșie care nu era la drum”, a declarat Vasilică Florescu Viorel, la România Tv.

 

„N-am avut nicio clipă o atitudine refractară, cum îi zice acolo (raportul MAI, n.r.), pentru că mi-am dat seama din primele cuvinte ale ei și plângea, suspina, deci nu aveam cum să nu reacționez la treaba asta. Din contră, i-am spus de nenumărate ori să stea liniștită că ajunge un echipaj de poliție acolo, la ea. (...) Am întrebat-o cum a ajuns acolo sau cum se află zona respectivă. Noi, de la dispecerat, nu cunoaștem zona Caracalului. (...) Nu cunoaștem cum ar zis ea: „Am trecut pe lângă un dig și sunt în Bold, cam așa ceva”. Nu știam ce e acela Bold, de aia îmi aduc aminte că am întrebat-o: „Bold e în județul Olt acolo, ce e?”. Și atunci ea a zis: „Stați puțin că am găsit eu o carte de vizită” și mi-a citit de pe ea, numele, ce scria acolo”, a mai explicat acesta, potrivit Mediafax.

Florescu a mai spus că fata a revenit și a precizat că nu a ajuns echipajul de poliție: „I-am zis că polițiștii probabil sunt pe drum, i-am zis să se liniștească în continuare”.

O intervenția la România TV a avut și Nicolae Mirea, șeful demis al Poliției Caracal. El a spus că nu știa de faptul că Alexandra a dat numele cartierului în care se afla.

„Nimeni nu a venit să îmi spună mie asta. Oamenii erau toți în teren și numai prin telefon am vorbit cu ei, eu nu m-am dus la nimeni și nu a venit nimeni la mine să îmi spună asta. I-am coordonat prin telefon. Nu, am vorbit cu agentul meu de la Investigații criminale, care i-a luat telefonul de la ureche (celuilalt polițist – n.r.) și a vorbit la telefon cu fata. Nu a spus niciodată de Bold, că nu eram nebuni să căutăm într-un cartier la 2 kilometri distanță”, a spus Mirea.

 

„Când știu acuma tot, toate cercetările, rezultă clar că fata atunci când a vorbit cu noi cred că atunci a fost surprinsă la telefon și de atunci până am identificat noi locul, al 1.30 – 2 noaptea, când a venit DOS-ul și ne-a spus „Asta e”, nu ne mai supărăm că nu am intrat la 3 sau la.... Durerea e atat de mare încât vă dați seama, oricum nu mai puteam face. Atunci nu aveam de unde să știm, dar acum știm. Îmi pare foarte rău că nu am putut face nimic pentru copilul asta”, a adăugat  Mirea.

Polițistul care a discutat cu Alexandra, atunci când a sunat la 112 pentru a cere ajutor, ar fi avut o atitudine refractară față de situația prezentată de fată și nu a dat dovadă de implicare pentru a obține mai multe date privind locul în care este sechestrată, arată raportul MAI.

Surse apropiate anchetei cazului din crimelor din Caracal au precizat, pentru MEDIAFAX, că în raportul Ministerului de Interne se arată că agentul de poliție cu care Alexandra a discutat atunci când a sunat la 112 ar fi dat dovadă de o „atitudine refractară” față de tânără.

În același raport se mai arată că polițistul nici nu s-a implicat și nu i-a pus Alexandrei mai multe întrebări pentru a fi identificat mai ușor locul în care aceasta este sechestrată.

Mai mult, agentul nu a consiliat tânăra și nici nu i-a oferit sfaturi privind comportamentul pe care trebuie să-l aibă în situația în care se află, până la sosirea echipajelor de poliție, arată aceleași surse. Mai mult, agentul de poliție i-ar fi spus, la un moment dat, potrivit Mediafax,  “Nu mai ține linia ocupată”.