Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Cele mai recente informații despre cazul Caracal

Anchetatorii se află din nou azi în casa lui Gheorghe Dincă pentru verificări. 

Update: Mama și bunicii Luizei au ajuns, sâmbătă, la locuința lui Gheorghe Dincă, unde se fac cercetări în prezența bărbatului care a mărturisit două crime.

Rudele Luizei au încercat să intre în curtea unde este inculpatul și au fost oprite de forțele de ordine. În fața porții lui Gheorghe Dincă, mama Luizei a leșinat și a primit îngrijiri medicale de la un echipaj de ambulanță.

Mama și bunicul Luizei, a doua fată dispărută din Olt, au transmis o solicitare procurorului șef DIICOT Felix Bănilă în care cer să fie informați, să se facă o reconstituire privind incinerarea și să fie chemat un medic legist.

Update: Gheorghe Dincă susține că a crezut că atât Alexandra, cât și Luiza ar fi fost prostituate.

O spune Claudiu Lascoschi, avocatul desemnat din oficiu pentru bărbatul din Caracal în momentul audierilor de la DIICOT.

Într-o intervenție la Digi24, avocatul mai spune că bărbatul nu a avut complici, susține în continuare că le-ar fi ucis pe cele 2 fete și cooperează cu anchetatorii.Update: Oameni din mai multe localități din țară vin, sâmbătă, la Caracal și depun candele în fața casei lui Gheorghe Dincă, unde a fost ucisă Alexandra Măceșanu. Pelerinii spun că sunt cutremurați de modul în care a murit fata de 15 ani: „Alexandra putea fi copilul meu”.


Sursa imaginii: 
Mediafax

Update: DIICOT anunță, oficial, că în urma analizelor INML a oaselor ridicate de la domiciliul lui Gheorghe Dincă, a rezultat profilul genetic al unei singure persoane, respectiv al Alexandrei Măceșanu.

„Precizăm că, în urma analizelor de laborator ale probelor ridicate, efectuate până în prezent, a rezultat profilul genetic al unei singure persoane, respectiv Măceșanu Alexandra Mihaela, concluzie fundamentată științific pe compararea acestui profil genetic determinat cu profilul genetic determinat al părinților Alexandrei. Concluzia ne-a fost comunicată aseară, 2 august, de către reprezentanți ai INML, urmând ca astăzi să ne fie transmis și raportul specialiștilor conținând aceleași date”, informează DIICOT, printr-un comunicat de presă.

Concluzia expertizei nu este o informație confidențială în cadrul urmăririi penale, ci este o informație de interes public, care trebuia comunicată familiei Alexandrei, care a fost de îndată anunțată, „din respect și compasiune față de suferința pe care o resimte, având in vedere și solicitarea acesteia in același sens, respectiv de a nu lua cunoștință din alte surse de informare”.

„În raport de această concluzie, urmărirea penală continuă cu certitudine, între altele și pentru infracțiunea de omor calificat”, se mai arată în informarea DIICOT.

Update: Sâmbătă sunt verificate și gropile betonate, fiind așteptate utilaje pentru a se putea realiza acest lucru.

Ancheta continuă după ce aseară, familia Alexandrei a fost anunțată că rezultatul testelor ADN efectuate de Institutul de Medicină Legală arată că oasele găsite în casa lui Gheorghe Dincă aparțin fetei de 15 ani care a sunat de 3 ori la 112.

Ieri anchetatorii au găsit în parcul din Caracal cartela SIM și telefonul Alexandrei, după ce Gheorghe Dincă a indicat locul în care a aruncat telefonul.

Alexandru Cumpănașu a anunțat, vineri seara, că familia Alexandrei a fost sunată de ministrul Justiției, Ana Birchall, care le-a transmis că ADN-ul din oasele găsite în butoi și analizate de INML este al fetei. Astfel, s-ar confirma ceea ce Gheorghe Dincă declarase încă de duminică, și anume că a ucis-o pe Alexandra. Ancheta continuă azi, fiind analizată și posibilitatea de a exista mai multe victime, mai ales că Dincă a spus că a ucis-o și pe Luiza.

Alexandru Cumpănaşu, unchiul Alexandrei Măceşanu, afirmă, că nu crede ceea ce spun autorităţile, și că împreună cu familia va cere o expertiză internaţională.