Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Surse judiciare: Gheorghe Dincă ar fi dat detalii despre uciderea celor două fete

A inceput a treia zi de percheziții extinse la casa din Caracal. 

Update: A treia zi de verificări la casa lui Gheorghe Dincă s-a încheiat.

Au fost luate probe și din locuință, pentru prima dată. Este vorba despre probe din podul casei, dar și despre haine care, la prima analiză, nu ar fi ale Luizei.

După ce a participat la perchezițiile de la locuința sa din Caracal, Gheoghe Dincă este dus în arestul Poliției Olt, unde își va petrece noaptea. Mâine vor fi reluate verificările la locuința unde bărbatul a spus că le-a ucis pe Alexandra și pe Luiza.

Anchetatorii au sigilat casa lui Gheorghe Dincă . De altfel azi a fost prima zi în care anchetatorii au intrat în casa lui Dincă, primul loc verificat fiind podul. De asemenea, verificări au mai fost făcute și în curtea casei, care are o suprafață de câteva mii de metri pătrați.

Update: Podul lui Gheorghe Dincă a fost sigilat după verificări.

Update: Anchetatorii verifică, duminică, podul casei lui Gheorghe Dincă, din Caracal, de unde au ridicat noi probe în anchetă, acestea urmând să fi expertizate.

Este prima dată când echipele extinse intră în casa lui Dincă, până acum fiind verificată curtea.

Update:  Tot duminică, o femeie a sesizat Poliția Caracal de faptul că, aproape de locul unde a fost căutat telefonul fetei a văzut haine de damă aruncate în boschete. Și aceste probe au fost luate de anchetatori pentru a fi expertizate.

Anchetatorii s-au intors duminică la casa lui Gheorghe Dincă, împreună cu suspectul.

Ieri, anchetatorii au găsit pete de sânge pe un calendar şi pe o pereche de pantaloni ai presupusului criminal. Potrivit DIICOT, analizele ADN ale oaselor și dinților au arătat că acestea aparțin Alexandrei cu o probabilitate de 99, 9%.

Polițiștii și procurorii au căutat într-un lan de floarea soarelui telefonul Luizei, prima fată dispărută. Dincă le-ar fi spus anchetatorilor că acolo a aruncat telefonul Luizei Melencu.

Pe de altă parte, purtatorul de cuvant DIICOT a spus că cele trei telefoane găsite la Gheorghe Dincă vor fi supuse unei percheziții informatice, la București.