Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Două atacuri mortale în SUA în mai puțin de 24 de ore

251 de atacuri armate au avut loc în SUA de la începutul anului.

30 de persoane au fost împușcate mortal în cele două atacuri.

Un atac armat a avut loc lângă un bar, în orașul Dayton, din statul Ohio, nouă persoane fiind ucise și alte câteva rănite, potrivit cotidianului Dayton Daily News.

De asemenea, potrivit poliției, atacatorul a fost și el împușcat mortal. Incidentul s-a petrecut la câteva ore distanță de atacul din Texas, în urma căruia nu mai puțin de 20 de persoane și-au pierdut viața.

Atac împotriva hispanicilor în Texas

20 de persoane au fost ucise şi 26 rănite în atacul armat din El Paso. Un tânăr de 21 de ani a deschis focul sâmbătă în zona hypermarketului Walmart din El Paso (Texas), frecventat de comunitatea hispanică. Poliția suspectează un atac cu caracter rasist, ucigașul lăsând un manifest în care denunţă "o invazie hispanică a Texas-ului".

Locuitorii din El Paso, oraş situat la frontiera cu Mexicul, au răspuns în număr mare la apelul de a dona sânge pentru răniţii internaţi în mai multe spitale.

Înregistrări ale mai multor persoane aflate în zonă în momentul producerii atacului conţin scene de panică în care se pot vedea clienţi care aleargă pentru a se adăposti, iar pe jos pot fi zărite cadavre, în timp ce în altele, filmate în zona comercială, se audă împuşcături la intervale regulate.

Preşedintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador a anunţat că printre cele 20 de victime se numără şi 3 mexicani şi a transmis condoleanţe familiilor victimelor, conform Reuters.